Intel ei usko Applen ARM-läppäriin

Teemu Laitila
30. toukokuuta, 2011 11:26

Applelle prosessoreita toimittava Intel ei usko Applen kaavailevan ARM-arkkitehtuuriin perustuvien MacBook Air -kannettavien tuotantoa. Huhut ARM-läppäristä lähtivät liikkeelle japanilaisella verkkosivustolla julkaistusta uutisesta, jossa kerrottiin A5-prosessoria käyttävästä MacBook Airista.
Cnetin Inteliltä saamien kommenttien mukaan Intel ja Apple tekevät edelleen erittäin läheistä yhteistyötä ja Intel uskoo yhteistyön jatkuvan tiiviinä myös tulevaisuudessa. Applen uskotaan päivittävän MacBook Air -mallistonsa piakkoin ja sisällä on todennäköisesti Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuva Intelin prosessori.
Apple-huhua kommentoi Cnetille myös Anandtechia pyörittävä prosessoriekspertti Anand Shimpi, joka pitää ARM-prosessoreita vielä liian hitaina Applen vaativaan käyttöön. "Käyttöjärjestelmänä olisi pakko olla iOS, sillä ARM-prosessorissa ei riitä teho pyörittämään OS X -järjestelmää Applen haluamalla nopeudella", Shimpi arvioi.
Shimpi pitää kuitenkin todennäköisenä, että Apple vähintäänkin kokeilee ARM-pohjaisia kannettavia, mutta pelkät konseptilaitteet ovat vielä kaukana todellisista julkaisuista.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Intel MacBook Air
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.