TTVK vaatii sulkua The Pirate Baylle

Manu Pitkänen
26. toukokuuta, 2011 10:50

Suomalainen tekijänoikeusjärjestö TTVK (Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry) on tänään jättänyt Helsingin käräjäoikeudelle hakemuksen, jossa Internet-operaattori Elisaa vaaditaan estämään asiakkaidensa pääsyn ruotsalaiselle The Pirate Bay -tiedostonjakopalveluun.
TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilaisen mukaan ”Pirate Bay on Suomessa poikkeuksellisen suosittu ja ylivoimaisesti käytetyin piraattimateriaalin lähde.” Hän sanoo sen olevan Suomen 27. suosituin sivusto ja että maailmalla se on suositumpi ainoastaan Ruotsissa, Serbiassa ja Kroatiassa. Elisan asiakkaita vaaditaan sulun taakse, koska palvelu on suosituin heidän keskuudessa.
TTVK:n mukaan Elisan asiakkaat muodostavat noin 35 prosenttia suomalaisista TPB:n käyttäjistä. Soneran osuus on 25 ja DNA:n 22 prosenttia. Kotilainen haluaa selventää, että haaste ei kohdistu Elisaan yrityksenä tai liity sen toimintatapoihin. Haaste on jätetty siksi, ettei Elisa voi pelkästään TTVK:n toivomuksesta estää liikennettä sivustolle. Sulkuun vaaditaan oikeuden määräys.
Mikäli TTVK:n haaste menee läpi, niin järjestö aikoo hakea sulkuvelvoitetta myös muille operaattoreille.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa The Pirate Bay TTVK
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.