Iron Sky -elokuvan tekijät kritisoivat TTVK:n Pirate Bay -hakemusta

Teemu Laitila
26. toukokuuta, 2011 18:58

Suomalainen Iron Sky -elokuvaa työstävä kollektiivi kritisoi kovin sanoin Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen tänään Helsingin hovioikeudelle jättämää haastetta, jolla järjestö yrittää saada teleoperaattori Elisan estämään asiakkaidensa pääsyn The Pirate Bayn palvelimille.
Jo yhden menestyselokuvan ilmaiseksi netissä jakaneet elokuvantekijät kertovat odottavansa viihteen nettimyynnin kasvua, mutta tekijänoikeusjärjestöjen lähestymistapaa piratismitaisteluun pidetään vääränä.
Blogiviestissään Iron Sky -tiimi kummastelee tekijänoikeusjärjestöjen olematonta ymmärrystä Internetin perustavanlaatuisista tekniikoista. Media-alalla itsensä elättävät elokuvantekijät neuvovat tekijänoikeusjärjestöjä lopettamaan taistelun tuulimyllyjä vastaan ja tarjoamaan toimivia sisältöpalveluja laittomien lähteiden tilalle.

Tekijänoikeusjärjestöjen asenne piratismin kukistamiseen on koomisen nurinkurinen; samalla logiikalla julkista liikennettä ei voida kehittää, ennenkuin yksityisautot on hävitetty Suomesta. Suostuisitko sinä kävelemään töihin kolme vuotta, kun autoilu on kielletty ja metro kulkee vasta rautatieaseman ja Kampin väliä?

Suurimpana esteenä kuluttajan kannalta toimivien palveluiden kehittämisessä ryhmä näkee tiukan tekijänoikeuslainsäädännön, jonka virallisena tarkoituksena on mahdollistaa kannattava sähköinen liiketoiminta.
Esimerkeiksi toimivista ja kuluttajaa hyvin palvelemista palveluista nostetaan TVkaista, jonka mediayhtiöt ovat haastaneet oikeuteen tekijänoikeuslakien nojalla. Elokuvantekijöiden mielestä nyt olisi aika kannustaa todelliseen innovointiin höllentämällä liiallisen rajoittavaa lainsäädäntöä.
Lue koko viesti täältä.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi TTVK Iron Sky
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.