Google ja Facebook varoittivat internetin liian tiukasta sääntelystä

Teemu Laitila
26. toukokuuta, 2011 13:11

Googlen pääjohtaja Eric Schmidt ja Facebookin perustaja Mark Zuckerberg puhuivat G8-maiden johtajille eilen sähköisen viestinnän asioita käsittelevässä eG8-kokouksessa Ranskassa. Schmidt ja Zuckerberg ilmaisivat molemmat huolensa poliitikkojen innosta rajoittaa lakien voimalla uusia teknologioita, joiden todellista merkitystä ei edes vielä ymmärretä.
Molemmat teknologiajättien johtajat kehottivat poliitikkoja olemaan varovaisia säätäessään Internetin käyttöä rajoittavia lakeja. Heidän mielestään liian tiukka mahdollisiin epäkohtiin puuttuminen rajoittaa nopeasti myös Internetin hyviä käyttötarkoituksia.
Perinteisesti t-paidassa ja farkuissa esiintyneen Zuckerbergin mielestä Intenet on kokonaisuus, jonka luonteesta johtuen siitä ei voida vain poistaa epätoivottavia osia.

Ei ole mahdollista erottaa Internetistä vain niitä osia joista pitää ja asettaa lakeja kontrolloimaan niitä osia joista ei pidä.

Teknologiamaailman edustajien vapaamieliset näkemykset erosivat jyrkästi Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn aiemmin esittämistä mielipiteistä. Sarkozy olisi valmis tiukentamaan Internetin sääntelyä reippaalla kädellä edistääkseen yritystoiminnan mahdollisuuksia verkossa.

Lue myös nämä
Tägit
Google Facebook
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.