Cedar Trailit ovat nykyisiä Atomeita puolet halvempia

Manu Pitkänen
26. toukokuuta, 2011 16:59

Taiwanilainen Digitimes-verkkojulkaisun saamien tietojen mukaan syyskuussa julkaistavat Cedar Trail -mobiiliprosessorit tulevat olemaan 30-50 prosenttia edullisempia kuin Intelin nykyiset Atomit.
Yksi syy hintojen putoamiselle on aiempaa pienemmän valmistustekniikan käyttö. Cedar Trailit valmistetaan 32 nanometrin viivanleveydellä, kun jo myynnissä olevat mallit on valmistettu 45 nanometrin litografialla. Samasta syystä seuraavan sulkupolven Atomeiden virrankulutuskin tulee olemaan edeltäjiään pienempi.
Nykyisten Atomeiden hinnat ovat 64-86 dollarissa, mutta syyskuun jälkeen minikannettavien valmistajat saavat uusia prosessoreita noin 42-47 dollarilla (Atom N2600 ja Atom N2800). Digitimesin ennusteen mukaan Cedar Trailin julkaisu avaa 199-299 dollarin hintaluokan portit minikannettaville. Toistaiseksi tämän hintaisia laitteita on näkynyt markkinoille heikonlaisesti.
Tablet-tietokoneiden kova kysyntä on syönyt rankalla kädellä minikannettavien markkinoita viime aikoina. Erilaisten markkinatutkimusten mukaan ainoa keino, jolla minikannettavien suosiota voidaan pitää yllä, on hintojen raju lasku 200 dollarin pintaan.

Lue myös nämä
Tägit
Intel Cedar Trail Intel Atom
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.