Apple myönsi Mac Defender -ongelman olemassaolon

Teemu Laitila
25. toukokuuta, 2011 18:45

Applen Mac OS -käyttöjärjestelmää on perinteisesti pidetty lähes kokonaan viruksista vapaana alueena ja ainakin Windows-maailmaan verrattuna Mac-käyttäjät ovat tähän asti saaneet olla kohtalaisen rauhassa. Suurimpana syynä ei välttämättä ole selvästi paremmat tietoturvaominaisuudet, vaan yksinkertaisesti pienempi määrä käyttäjiä, joita varten ei ole juuri viruksia kirjoiteltu.
Viime aikoina käyttäjiä on kuitenkin kiusannut Mac Defender -niminen tietojenkalasteluohjelma, joka ujuttautui käyttäjien koneelle virustorjuntaohjelmaksi naamioituneena. Asennuksensa jälkeen huijausohjelma "löytää" tietokoneelta useita vaarallisia viruksia, joiden poistoon tarjotaan apua luottokortin numeron syöttämisen jälkeen.
Huijausohjelma on kiusannut käyttäjiä jo muutaman viikon ajan, mutta Apple ei ole ottanut virallisesti kantaa ongelmaan. ZDNet sai jopa käsiinsä dokumentin, jossa Applen huoltopalvelun henkilöstöä ohjeistettiin olemaan ottamatta kantaa haittaohjelman olemassaoloon tai edes tarjoamaan suoranaista apua sen poistamiseksi.
Nyt Apple on viimein myöntänyt ongelman olemassaolon ja yhtiö aikoo julkaista korjauksen käyttöjärjestelmäpäivityksen muodossa.
Ennen kuin päivitys saadaan jakoon, Apple neuvoo käyttäjiä sammuttamaan selaimen, jos käyttäjä eksyy Mac Defenderiä asentavalle sivustolle ja olemaan hyväksymättä asennusta, jos se käynnistyy automaattisesti. Käyttäjiä varoitetaan antamasta luottokorttinumeroaan sovellukselle. Jos haittaohjelma on jo asennettu koneelle, yksityiskohtaiset ohjeet sen poistamiseksi löytyvät Applen sivuilta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.