Ensimmäinen tabletti AMD:n prosessorilla saapuu kesäkuussa

Teemu Laitila
24. toukokuuta, 2011 19:36

Vielä talvella AMD kertoi silloisen toimitusjohtajansa Dirk Meyerin suulla, että yhtiö aikoo keskittyä vain työpöytäprosessoreiden markkinoihin ja harkita taulutietokoneisiin panostamista vasta myöhemmin. Sen jälkeen Meyer sai lähteä johtajanpallilta ja kesäkuussa markkinoille on saapumassa ensimmäinen AMD:n prosessorilla varustettu Windows 7 -käyttöjärjestelmään perustuva tabletti.
Ensimmäisen AMD-tabletin valmistaa MSI ja malli tulee olemaan MSI WindPad 110W. WindPadissa on 10,1 kokoinen näyttö, joka toimii 1280x800 pikselin resoluutiolla. Prosessorina toimii Brazos-alustaan perustuva kaksiytiminen 1 GHz:n taajuudella toimiva C-50, joka sisältää prosessorin lisäksi Radeon HD 6250 näytönohjaimen. Laitteesta löytyy 2 GB DDR3-muistia ja 32 gigatavun kokoinen SSD-asema.
C-50:n TDP-arvoksi ilmoitetaan 9 wattia, mikä on edelleen huomattavasti enemmän kuin nykyisillä tehokkaimmilla ARM-prosessoreilla. Virtaa tarjoaakin keskivertoa suurempi 4200 mAh akku.
Tallennuskapasiteettia voi laajentaa jopa 128 GB kokoisella muistikortilla ja USB-väylään voi kytkeä halutessaan lisää massamuistia. Tarjolla on myös HDMI 1.3a -väylä ulkoiseen näyttöön tai televisioon kytkemistä varten.
MSI:n WindPad saapuu myyntiin 599 dollarin hintaan, kun tähän mennessä markkinoille saapuneet Windows-tabletit on hinnoiteltu huomattavasti keskimääräistä kalliimmaksi ja HP:n, Acerin sekä muiden valmistajien laitteiden lähtöhinta on ollut pitkälti yli 800 dollarin.

Edit: Kuten lukijamme tataka kommenteissa muistutti, WindPad ei ole ihan ensimmäinen Fusion-tabletti vaan Acerin W500 on jo ollut myynnissä Suomessa muutaman viikon.

Lue myös nämä
Tägit
MSI WindPad 110W
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.