Apple puolustaa kehittäjiä patenttipeikolta

Teemu Laitila
24. toukokuuta, 2011 16:39

Apple on odotetusti asettunut puolustamaan sovelluskehittäjiä, joita Lodsys-niminen yhtiö syytää patenttiensa loukkaamisesta. Lodsys lähetti muutama viikko sitten kouralliselle iOS-sovelluskehittäjiä kirjeen, jonka mukaan näiden ohjelmissa käytetty sovelluksen sisällä tapahtuvaa maksullista päivitystä tarjoava ominaisuus loukkaa Lodsysin patenttia.
Kirjeet ovat herättäneet hämmennystä kehittäjien keskuudessa, sillä päivitysominaisuus on sisäänrakennetu Applen tarjoamiin kehitystyökaluihin. Vaikka sovelluskehittäjillä ei ole ollut valinnanvaraa käytetyn päivitysmekanismin suhteen, silti Lodsys ei ole ilmeisesti lähettänyt kirjettä suoraan Applelle. Patenttipeikoksikin kutsutun yrityksen tarkoituksena oli ilmeisesti kokeilla kepillä jäätä pienempien vastustajien kanssa.
Apple on lähettänyt Lodsysille avoimen kirjeen, jossa kiistetään kehittäjien vastuu päivitysominaisuuden käytöstä. Kirjeen mukaan Apple on jo aiemmin lisensoinut Lodsysilta kyseisen tekniikan ja Applella sekä sen yhteistyökumppaneilla eli sovelluskehittäjillä on oikeus käyttää Lodsysin tekniikkaa.


Vastauksessaan Apple vaatii Lodsysia pidättäytymään tulevaisuudessa kirjeiden lähettelystä ja esittämästä valheellisia väitteitä patenttirikkomuksista.

Lue myös nämä
Tägit
Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.