Googlen elokuvavuokraus ei toimi rootatuilla Android-laitteilla

Teemu Laitila
23. toukokuuta, 2011 12:22

Googlen uusi Android Marketin kautta tarjottava elokuvavuokrauspalvelu ei toimi Android-laitteilla, joihin käyttäjä on omin avuin hankkinut pääkäyttäjän oikeudet. Niin kutsuttu roottaus mahdollistaa puhelimen täysipainoisemman hallinnan ja puhelimeen voi asentaa normaalia laajempia käyttöoikeuksia vaativia sovelluksia. Syynä muokattujen laitteiden estoon on niiden mahdollistama kopiosuojatun sisällön tallentaminen.
Vaikka Android-marketin elokuvavuokraus ei ole vielä suomalaisten ulottuvilla ja päätelaitetuki on muutenkin rajallinen, on muokattujen laitteiden käytön esto huolestuttava kehityssuunta. Tähän mennessä Google ei ole juuri pyrkinyt rajoittamaan käyttöjärjestelmän muokkausta käyttäjäyhteisöjen toimesta, mutta tilanne saattaa muuttua kun erilaiset mediasisältöjä jakelevat palvelut muuttuvat kiinteämmäksi osaksi Androidia.
Google on sisältöjen osalta mediayhtiöiden ja oikeuksienomistajien saneleman politiikan armoilla, jos yhtiö haluaa kilpailla kolmansien osapuolten tarjoamien video- ja musiikkipalveluiden kanssa. Toisaalta Android-kehittäjäyhteisön neuvokkuus tuottanee tulevaisuudessa ratkaisun niille käyttäjille, jotka suosivat puhelimessaan epävirallisia käyttöjärjestelmäversioita.

Lue myös nämä
Tägit
Google Google Play
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.