AMD:n Zambezi- ja Llano-prosessoreiden hinnat vuotivat

Manu Pitkänen
21. toukokuuta, 2011 8:39

Aktiivinen AMD-vuotaja Donanim Haber on tällä kertaa informoinut verkkokansalaisia kesäkuussa ilmestyvien Zambezi- ja Llano-prosessoreiden hinnoilla. AMD on nähtävästi lähtenyt tiukkaan hintasotaan Intelin Sandy Bridge -prosessoreita vastaan.
Mikäli Donanim Haberin tiedot pitävät paikkansa, niin AMD on hinnoitellut kaikkein nopeimman mallinsa vain 320 dollariin eli samaan hintaluokkaan kuin missä Intelin Core i7-2600K on. Vaikka FX-8130P:n suorituskyvystä suhteessa Inteliin ei vielä tiedetäkään, niin prosessori vaikuttaisi suhteellisen edulliselta. AMD:n toinen kahdeksanytiminen prosessori FX-8110 maksaa parikymppiä vähemmän eli 290 dollaria.
Ensi kuussa ilmestyvien Llano-prosessoreiden hinnat vaihtelevat välillä 70–170 dollaria. Ainakin hitaimpia Llano-malleja AMD on ylistänyt niiden vertaansa vailla olevalla hinta–suorituskyky-suhteella. Kalliimpia Llano-prosessoreiden kohdalla on vuorostaan korostettu niiden parempia graafisia ominaisuuksia verrattuna Intelin malleihin. Aika näyttää miten hyvin AMD onnistuu lunastamaan lupauksensa.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Fusion Bulldozer AMD Llano Zambezi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.