E-kirja tekee äidistäkin piraatin

Teemu Laitila
18. toukokuuta, 2011 15:51

Laittomasta latauksesta ei voi syyttää enää pelkästään ikänsä nettiä käyttäneitä ja ilmaisuuteen tottuneita nuoria, vaan uuden englantilaisen tutkimuksen mukaan myös vanhemmat naispuoleiset netinkäyttäjät ovat sortuneet piratismiin. Erityisesti e-kirjojen lukuun tarkoitettujen laitteiden sekä tablet-laitteiden yleistyminen on houkuttanut vanhemmatkin naiset ryhtymään laittomiin sisältöihin sähköisten kirjojen muodossa.
Tutkimuksessa paljastui, että joka kahdeksas e-lukijan tai tabletin omistava yli 35-vuotias nainen on ladannut verkosta lisensoimattomia e-kirjoja. Samassa ryhmässä vain yksi 20 naisesta tunnusti ladanneensa musiikkia verkon piraattisivustoilta.
Kirjoja julkaisevat kustantajat ovat huolestuneita siitä, että aiemmin piratismiin kielteisesti suhtautuneet ryhmät ovat muuttamassa asenteitaan e-kirjojen myötä. Kustantajat pelkäävät kirja-alan kohtaavan samat ongelmat, jotka musiikin digitalisoituessa ovat vaivanneet musiikkiteollisuutta.
Vanhemmat naiset eivät kuitenkaan ole e-kirja-piraattien kärkijoukoissa, vaan noin 29 prosenttia kaikista e-lukulaitteiden omistajista kertoo joskus ladanneensa lisensoimattomia teoksia.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.