BSA: Ohjelmistoteollisuus menetti jälleen miljardeja piratismin takia

Kaarlo Räihä
12. toukokuuta, 2011 12:34

Tietokoneohjelmistojen luvatonta kopiointia vastaan taisteleva BSA (Business Software Alliance) on julkaissut tapojensa mukaisesti vuotuisen selvityksen luvattomien ohjelmakopioiden suosiosta, ja viime vuonna luvattomien ohjelmakopioiden käyttäminen aiheutti ohjelmistoalan yrityksille 59 miljardin dollarin tulonmenetykset.
BSA:n mukaan pahimmat ongelmat ovat kasvavilla markkinoilla. Näillä markkina-alueilla luvattomien ohjelmakopioiden käyttäminen kasvaa eniten, koska kyseisillä alueilla myös tietokoneiden myynnit kasvavat vauhdilla.
Suomessa BSA:n julkaiseman tiedotteen (PDF) perusteella tietokoneisiin asennettujen luvattomien ohjelmistojen kaupallinen arvo oli 146 miljoonaa euroa vuonna 2010. Luvattomien ohjelmistojen osuus oli noin 25 prosentin luokkaa, joka on vastaava luku kuin vuonna 2009.
BSA:n julkaisemien tilastojen perusteella maailmanlaajuisesti 42 prosenttia ohjelmista on luvattomia kopioita. Laskua vuoteen 2009 verrattuna tuli prosenttiyksikön verran.
Tilastoja BSA:lle keräsivät tutkimusyhtiöt IDC ja Ipsos Public Affairs, joista jälkimmäinen myös keräsi kuluttajien mielipiteitä useissa maissa. Vastausten perusteella noin 70 prosenttia ihmisistä haluaa tukea ohjelmistoteollisuutta taloudellisesti, ja 80 prosenttia vastaajista pitää ohjelmistojen laillisia kopioita parempina kuin piraattikopioita.
Piraattituotteita myyvien tahojen lisäksi BSA:lle ongelmia aiheuttavat huonosti oikeuksistaan perillä olevat ihmiset. Monet kuluttajat asentavat ostamansa ohjelman useisiin tietokoneisiin, vaikka tämä ei olisi laillista.

Lue myös nämä
Tägit
BSA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.