Atomit taajuuskilpaan AMD:ta vastaan

Manu Pitkänen
11. toukokuuta, 2011 10:04

Myöhemmin tänä vuonna julkaistavien Cedarview-D-koodinimellisten Atom-prosessoreiden kellotaajuuksia on hilattu ylöspäin, jotta Intelin mobiiliprosessorit pärjäisivät paremmin suorituskyvyssä AMD:n kilpailevia Fusion-malleja vastaan.
X-bit Labsin uutisoinnin mukaan tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä julkaistavat Atom D2700 ja D2500 toimivat (vastaavasti) 2,13 ja 1,87 gigahertsin kellotaajuuksilla. Tähän mennessä Intel on julkaissut vain kaksi Atom-prosessoria, joiden kellotaajuus on yli kahden gigahertsin (Z550 ja Z560). Atom D2700 on kuitenkin ainoa yli kahden gigahertsin taajuuteen kellotettu tuplaydin-Atom.
Molemmissa edellä mainituissa D2000-prosessorissa on megatavun edestä L2-välimuistia, kaksi prosessoriydintä ja tuki 64-bittisyydelle. Cedarview-mobiiliprosessoreista löytyy lisäksi DirectX 10.1 -yhteensopiva näytönohjain ja HD-videomateriaalin purkuun omistettu dekooderipiiri. Vaikka ytimien määrä onkin kasvanut kahteen ja kellotaajuutta on korotettu, niin TDP-arvo on saatu pidetty 10 watissa 32 nanometrin valmistusprosessin ansiosta.
Intel ei tapansa mukaisesti suostunut kommentoimaan huhuja.

Lue myös nämä
Tägit
Atom Cedar Trail
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.