Acer: miniläppäreiden kuolemaa on liioiteltu suuresti

Teemu Laitila
6. toukokuuta, 2011 18:31

Huolimatta viime aikoina rajusti laskeneista myyntiluvuista, Acer uskoo miniläppäreiden säilyttävän asemansa markkinoilla myös tulevaisuudessa. Talouslehti Forbesin toimittajan blogikirjoituksen mukaan yhtiö uskoo, että miniläppäreille riittää kysyntää selvästi kalliimpien perinteisten kannettavien rinnalla. Miniläppäreiden myyntivalttina on Acerin mukaan nimenomaan niiden halpa hinta.
"Vaikka tableteilla on ollut vaikutusta miniläppäreiden myyntilukuihin, aiomme jatkossakin valmistaa myös miniläppäreitä" Acerilta kerrotaan Forbesille.
Tällä hetkellä miniläppäreillä on muutamia valttikortteja verrattuna suurimpaan osaan nykyisestä tablet-tarjonnasta. Perusominaisuuksilla varustetun miniläppärin saa esimerkiksi Acerin Aspire One -sarjasta jo noin 250 euron hintaan, kun taas Apple asetti iPadillaan tablettien perusmallien hintatason lähemmäs 500 euron luokkaa.
Acerin mielestä toinen miniläppäreiden etu on fyysinen näppäimistö, joka on monien käyttäjien mielestä pakollinen. Erityisesti työ- ja opiskelukäytössä fyysinen näppäimistö on huomattavasti tehokkaampi.
Jos Acerin arvioon on uskominen, miniläppärit eivät katoa mihinkään. Uhkana miniläppäreille saattaa silti olla tablettien keskihinnan laskeminen ja hintaeron kaventuminen, jos kilpailu kiristyy vuoden mittaan.

Lue myös nämä
Tägit
Acer
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.