Pikakatsauksessa uusi Samsung Galaxy Tab 10.1

Teemu Laitila
5. toukokuuta, 2011 15:56

Tutustuimme pikaisesti Samsungin kesäkuussa julkaistavaan seuraavan sukupolven Galaxy Tab 10.1 -taulutietokoneeseen. 10.1 tuumaisen laitteen lisäksi kesällä saapuu hieman pienemmällä 8,9 tuuman näytöllä varustettu laite. Pääsimme testaamaan isompaa versiota, joka Samsungin edustajan mukaan ei ollut vielä myyntiversio, mutta vielä ennen julkaisua tapahtuvista mahdollisista muutoksista ei ollut täyttä varmuutta.
Samsungin lehdistölle esittelemä 10.1" kokoinen ja 1280x800 pikselin resoluutiolla toimiva malli oli jo tammikuussa julkaistu versio, joka on hivenen paksumpi kuin laitteen maaliskuussa julkaistut versiot, mutta tekniikkansa osalta laitteet ovat lähes identtisiä, vaikka joidenkin huhujen mukaan tulevissa malleissa käytetään pelkästään Samsungin omia kaksiydinsuorittimia.
Esittelylaite perustui useiden muiden uusien Android-tablettien tapaan Nvidian Tegra 2 -alustaan. Käyttöjärjestelmänä oli Android 3.0 Honeycomb. Androidin tablet-versio on yksinkertainen käyttää ja pikaisenkin tutustumisen jälkeen käyttöliittymä tuntui loogiselta.
Pikaisen vertailun perusteella tablet-Android ei kuitenkaan vielä pärjää täysin Applen iPadille. Yleisvaikutelmaksi käyttöliittymästä jää lievä keskeneräisyys, mihin toivottavasti tulevat versiot tuovat parannuksen.
Tegra 2 tuntuisi olevan tarpeeksi tehokas moneen käyttöön ja esimerkiksi mainokset nettisivuilla eivät juuri selaamista hidastaneet. Myös työpöydän vaihtaminen oli animaationsa puolesta sulavaa, joskin lähes koko ison ruudun pyyhkäisyä vaativa ele ei tuntunut erityisen kätevältä.
Prosessorissa riitti myös tehoa Google Maps -sovelluksen nipistyszoomauksiin, joiden latautumista ei tarvinnut odotella kauaa. Ikävä kyllä testikappaleen Maps-sovellus kaatuili ahkerasti, eikä sitä saatu tallennettua videolle.

Pyrimme saamaan laitteen kattavampaan testiin heti kun niitä saapuu Suomen kamaralle enemmän.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy Tab 10.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.