Hakkerit palauttivat OtherOS-tuen PS3:lle

Kaarlo Räihä
5. toukokuuta, 2011 13:26

Viime vuonna Sony poisti OtherOS-tuen vanhemmista PlayStation 3 -pelikonsoleista, ja nyt hakkerit ovat onnistuneet palauttamaan tämän ominaisuuden konsoleihin epävirallisten firmware-julkaisujen avulla.
Vanhempien PS3-mallien ohella uudet firmwaret tuovat OtherOS-tuen myös Slim-mallin laitteille, joihin Sony ei sisällyttänyt kyseistä ominaisuutta. Muokatut firmwaret perustuvat Sonyn virallisiin 3.41-, 3.50- ja 3.55-version firmwareihin, joten OtherOS-tukea ei saa konsoliinsa, jos siinä on käytössä viimeisin 3.60-versiota kantava firmware-päivitys.
Hakkereiden tarjoamat firmwaret sisältävät OtherOS-tuen lisäksi kattavammat käyttöoikeudet konsoliin, joten Linux-työskentelystä kiinnostuneiden lisäksi uudet julkaisut kiinnostavat myös PS3:n suojausten kiertämistä harrastavia tahoja.
Hakkereiden mukaan firmwareihin on tarkoitus lisätä myöhemmin vielä lisätoimintoja, jotka mahdollistavat mm. FreeBSD-pohjaisten käyttöjärjestelmien asentamisen PS3-konsoleihin. Myös valmiita Linux-levykuvia on tarkoitus laittaa myöhemmin jakeluun, jolloin Linuxin asentaminen konsoliin nopeutuu ja helpottuu.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3 Sony Playstation 3 Slim
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.