Sony: Anonymous on vastuussa PSN-hyökkäyksistä

Kaarlo Räihä
4. toukokuuta, 2011 23:12

Jo pari viikkoa kestäneestä PSN-verkkopalvelun alasajosta saatiin jälleen tänään uusia tietoja, kun Sony kertoi tilanteesta Yhdysvaltain edustajainhuoneelle. Sonyn mukaan hyökkäyksistä on vastuussa Anonymous-aktivistiryhmä.
Sonyn mukaan tunkeutujat jättivät yhdelle palvelimelle Anonymous-nimisen tiedoston, jonka sisältä löytyi "We are Legion." -teksti. Ensimmäinen tunkeutuminen ajoittui tiettävästi myös samalle ajanjaksolle, jolloin Sony puolustautui Anonymousin suorittamaa palvelunestohyökkäystä vastaan.
Sony ei tiedä vielä olivatko palvelunestohyökkäystä ja tietomurtoa suorittaneet tahot samoja. Asian selvittäminen on Yhdysvalloissa FBI:n ja oikeusministeriön vastuulla.
Eniten naurua Sonyn antamissa vastauksissa herätti kohta, jonka mukaan hyökkäys oli erittäin tarkkaan suunniteltu, ammattimainen ja hienostunut, sillä Anonymousin toimia kuvataan harvoin näillä sanoilla.
Luottokorttiyhtiöiltä tulleiden tietojen perusteella tunkeutumisen yhteydessä mahdollisesti vietyjä luottokorttitietoja ei ole toistaiseksi väärinkäytetty, joten PSN-käyttäjät ovat ainakin vielä selvinneet pelkällä säikähdyksellä.
Tarkemmat tiedot PSN-verkkopalvelun aukeamisesta Sony kertonee huomenna tai perjantaina.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3 Anonymous Playstation Network
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.