Kaz Hirai piti lehdistötilaisuuden PSN-ongelmista - palvelu palaa pian linjoille

Kaarlo Räihä
1. toukokuuta, 2011 12:26

Sonyn PSN-verkkopalvelun useita päiviä kestäneet ongelmat ovat pian ohitse, sillä Sonyn järjestämässä lehdistötilaisuudessa yrityksen johtoportaaseen kuuluva Kaz Hirai kertoi palvelun palaavan linjoille viikon sisällä.
PSN palautetaan linjoille portaittain, ja ensimmäisenä paluun tekevät verkkopelaaminen, Qriocity-musiikkipalvelu, PlayStation Home ja kaverilistat.
Kuluttajia houkutellaan takaisin palveluun Welcome Back -ohjelmalla, jossa PSN-käyttäjille tarjotaan ilmaista ladattavaa sisältöä, ilmainen kuukauden kokeilujakso PlayStation Plus -palveluun sekä kuukauden ilmainen kokeilujakso Qriocity-musiikkipalveluun.
Sonyn maineelle hallaa tehneen hyökkäyksen takia Sony uudistaa toimintojaan tietoturvan osalta, ja Sonyn yrityshierarkiaan lisätään samalla uusi tietoturvavastaavan virka. Jatkossa Sony lisää verkkoihinsa mm. lisää palomuureja sekä lisää automaattista valvontaa, jotta samantapaiset ongelmat eivät toistuisi.
Kaikkien PSN-käyttäjien täytyy myös vaihtaa palvelun avauksen yhteydessä kirjautumiseen käytettävä salasana, jotta tietoja vieneet tahot eivät voi hyödyntää keräämiään salasanoja. Tämä salasanan vaihtaminen onnistuu muutoksien myötä helposti ainoastaan sen PS3-konsolin kautta, jossa tili on tehty. Salasanan voi myös tarvittaessa vaihtaa sähköpostin kautta.
Tunkeutujista Sonyllä ei valittavasti ole mitään kunnollisia tietoja, mutta yritys tutkii asiaa parhaillaan FBI:n kanssa. Sonyn mukaan tunkeutujat osasivat kuitenkin asiansa, sillä he ohittivat useita palomuureja ja pääsivät käsiksi useisiin palvelimiin ja tietokantoihin. Tietomurroissa käytettiin apuna jo aiemmin löydettyjä tietoturva-aukkoja, joita Sony ei ollut kuitenkaan paikannut.
Sony ei suostunut paljastamaan hyökkäyksen ja sen korjaamisen tuomia taloudellisia vahinkoja. Sony ei myöskään paljastanut kuinka monia asiakas on sulkenut tai sulkemassa PSN-tilinsä lopullisesti ongelmien takia.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3 Sony Playstation Network
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.