Windows 8:ssa laiteriippumaton sisäänkirjautuminen

Manu Pitkänen
28. huhtikuuta, 2011 7:47

Microsoftin tulevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän julkaisuun on vielä runsaasti aikaa, mutta kevään mittaan on saatu kuulla jatkuvasti sen sisältämistä uusista ominaisuuksista. Nyt verkkoon on vuotanut tieto käyttöjärjestelmän sisältämästä laiteriippumattomasta sisäänkirjautumisesta.
Kyseisellä sisäänkirjautumisella tarkoitetaan käytännössä sitä, että käyttäjä voi halutessaan siirtää käyttäjätilinsä asetukset säilöön Microsoftin pilvipalveluun. Tämän jälkeen millä tahansa muulla Windows 8 -koneella (ja kenties myös Windows Phone -puhelimella) voi ottaa kyseiset asetukset käyttöön kunhan kirjautuu ensin palveluun. Kirjautuminen tapahtuu henkilökohtaisella Connected Account -tilillä (sähköposti), eikä tietoja ilmeisestikään tallennu pysyvästi kohdelaitteelle.
Ominaisuudesta on runsaasti hyötyä niille, jotka reissaavat, ovat muutoin paljon liikkeessä tai käyttävät useaa tietokonetta, koska hakuhistoria ja henkilökohtaiset asetukset pysyvät aina mukana. Alla ruutukaappauskuva, josta näkee mihin asetuksiin kirjautumistilillä pääsee käsiksi:

Lue myös nämä
Tägit
Windows 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.