Yle: tv-lupatarkastaja kysyy jo nettitv:stä

Teemu Laitila
27. huhtikuuta, 2011 10:05

Erilaisten televisionkatselutapojen yleistyessä myös tv-lupatarkastajat joutuvat tarkastaman televisiolähetysten näkymistä vaikkei asunnosta perinteistä tv-vastaanotinta löytyisikään. Yle Satakunnan mukaan erityisesti nuorten keskuudessa ovat yleistyneet erilaiset nettitv-palvelut, jotka myös kuuluvat tv-maksun piiriin.
Tv-maksua ei kuitenkaan tarvitse maksaa eri tv-kanavien ohjelmistojen jälkikäteen katselusta esimerkiksi Ylen Areena-palvelusta tai muiden kanavien vastaavista palveluista.
Nettitv:n kohdalla lupamaksu lankeaa maksettavaksi kuitenkin siinä tapauksessa, että operaattorin kanssa on solmittu sopimus, jonka avulla televisiokanavien tarjontaa voi seurata reaaliajassa esimerkiksi tietokoneen ruudulta. Samaan sarjaan kuuluu myös tv-kortit tai USB-liitäntäiset tv-vastaanottimet.
Ylen mukaan IPTV-palveluiden osuus kaikesta televisionkatselusta on kuitenkin vielä erittäin pieni ja suuri osa ihmisistä katsoo televisiota perinteisen antenni- tai kaapeliverkon kautta television ruudulta.

Lue myös nämä
Tägit
TV-maksu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.