Wii 2 myyntiin alle 400 dollarilla?

Manu Pitkänen
23. huhtikuuta, 2011 14:33

Huhumylly on käynyt huhtikuun aikana ylikierroksilla Nintendon seuraavan sukupolven pelikonsolin ympärillä. Tällä kertaa pelisivusto IGN on saanut kuulla luotettavilta teollisuuslähteiltä lisätietoja Project Caféeseen ("Wii 2") liittyen.
Kerroimme viime viikolla Wii 2:n ympärillä liikkuneista huhuista. Niiden mukaan Nintendo aikoo esitellä konsoliaan E3-messuilla kesäkuussa. Konsolin ohjaimessa sanotaan olevan iso korkearesoluutioinen kosketusnäyttö sekä tuki liikeohjaukselle.
IGN-sivuston tuoreiden tietojen mukaan teräväpiirtoresoluutiota tukeva Wii 2 tulee myyntiin 350–400 dollarin suositushinnalla. Hinnat on päätelty konsolin valmistuskustannuksista, joten niissä on tulkinnanvaraisuutta. IGN tietää myös kertoa, että konsolit tulevat Foxconnin Taiwanin tehtailta, joista toimitukset alkavat lokakuussa. Kauppoihin ensimmäiset kappaleet voisivat ehtiä aikaisintaan tämän vuoden marraskuussa.
Nintendo voi kuitenkin tietoisesti lykätä julkaisua yli vuodenvaihteen, jotta laitteelle saadaan mahdollisimman laaja ohjelmistotuki heti julkaisusta alkaen. IGN myös vahvistaa tiedon, että uudessa Nintendossa on käytetty AMD:n suunnittelemaa R700-pohjaista grafiikkaydintä, jonka suorituskyky ylittää PS3:n näytönohjaimen ja on periaatteessa 3D-yhteensopiva. Konsolin 3D-tuesta ei voida kuitenkaan sanoa mitään varmaa vielä tässä vaiheessa.
Muotoilultaan Wii 2 on kuin modernisoitu SNES. Nintendo ei ole vielä päättänyt lopullista nimeä, mutta yhtenä kandidaattina on "Stream".

Lue myös nämä
Tägit
Nintendo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.