Chromen uusi yhteysjarru pelastaa liikenteen alle jääneitä sivustoja

Kaarlo Räihä
18. huhtikuuta, 2011 23:20

Googlen Chrome-selaimen tulevista ominaisuuksista on jälleen ilmaantunut lisätietoa, kun HTTP throttling -nimen saanut uudistus pääsi tänään otsikoihin.
Kyseinen ominaisuus on tarkoitus sisällyttää mukaan Chromen 12-versioon, ja se helpottaa liian suurista liikennemääristä kärsivien sivustojen elämää jarruttamalla liikennöintiä ongelmatapauksissa. Chrome siis tarkkailee jatkossa tiedonsiirron sujuvuutta sivustokohtaisesti, ja jos tiedostojen latauksissa tulee neljä virheilmoitusta, antaa Chrome kyseiselle sivustolle hengähdystauon.
Ensimmäisellä kerralla Chrome odottaa 0,7 sekuntia ennen uuden tiedostolatauksen tekemistä. Jos virheilmoitukset jatkuvat, kasvaa odotusaika eksponentiaalisesti jokaisesta virheestä ja suurin odotusaika on 900 sekuntia.
Ominaisuus myös hankaloittaa hajautettujen palvelinestohyökkäyksien tekemistä esim. piilossa olevan iframe-kehyksen avulla, koska hyökkäyksen kohteena olevan palvelimen ongelmat jarruttavat Chromen tekemiä sivulatauksia.
Google on pyytänyt sivustojen ylläpitäjiä mukaan ominaisuuden testaamiseen, jotta ominaisuudet tuomat mahdolliset ongelmat saataisiin korjattua mahdollisimman pian.

Lue myös nämä
Tägit
Google Chrome
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.