Digita arvostelee nykyistä mobiilitelevisiota

Matti Robinson
15. huhtikuuta, 2011 15:44

Nokian alkuun saattama mobiilitelevisiostandardi DVB-H on vaipunut unholaan valtaosassa maailmaa. Suomessa DVB-H-lähetyksiä nähdään edelleen, vaikka useimpien maiden operaattorit ja verkkoyhtiöt ovat luopuneet palvelusta asiakkaiden ja päätelaitteiden vähentymisen takia. Viimeisimpänä verkko-operaattorina DVB-H-standardista luopui hollantilainen KNP viime kuun lopulla.
Verkko-operaattori Digita kyseenalaistaa mobiilitelevisiostrategian, jossa tuetaan kuolevaa tekniikkaa. Digitan mukaan Suomi on jäämässä viimeiseksi maaksi, jossa tarjotaan DVB-H-lähetyksiä. Modernimpi, kodin televisiolähetyksissä käytetty DVB-T2-tekniikka soveltuisi tulevaisuudessa myös mobiililaitteisiin.
Digitan liiketoimintajohtaja Kari Risbergin mukaan verkkoteknologiatukea tulee harkita uudelleen, mikäli tukea ei löydy kansainvälisesti.

Nyt näyttää siltä, että Suomi on Euroopassa viimeinen maa, jossa ylläpidetään DVB-H-standardiin pohjautuvaa mobiili-tv-verkkoa. Sisältöpalveluiden ja päätelaitteiden monimuotoisuus on tärkeä edellytys niin kotona katsottavan kuin mobiilinkin television menestymisen kannalta.
Kari Risberg, liiketoimintajohtaja, Digita Oy

DNA vastustaa Digitan ehdotusta standardivaihdoksesta. Yhtiö kertoi Tietokone-lehdelle, että DVB-H-vastaanottimia on myyty 24 kuukauden määräaikaissopimuksella tuhansia. DNA vaatii myös, että mikäli verkkotoimilupia muutetaan, tulee toimiluville käynnistää uusi hakuprosessi.
Molemmat osapuolet ovat esittäneet näkemyksensä liikenne- ja viestintäministeriölle, mutta asian käsittelyn aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Lue myös nämä
Tägit
DNA DVB-T2 Digita DVB-H
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.