SuomiTV:n lähetykset loppuvat kesän ajaksi

Manu Pitkänen
14. huhtikuuta, 2011 17:59

SuomiTV on tänään ilmoittanut työntekijöilleen, että se aloittaa kaikkia kanavalla työskenteleviä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Kanavan lähetykset loppuvat kesällä kolmeksi kuukaudeksi. Asiasta uutisoi Yle.
SuomiTV aloitti toimintansa joulukuussa 2009. Kanavan liiketoiminta ei ole lähtenyt kovin ruusuisesti liikkeelle ja katsojaluvut ovat jääneet vain 0,7 prosenttiin. Heikon talouden vuoksi se on joutunut vähitellen karsimaan toimintojaan. Esimerkiksi viime marraskuussa mainostuloilla ja kanadalaisen pääomasijoittajan rahoilla toimiva kanava siirtyi suorista uutisista nauhoitettuihin lähetyksiin. SuomiTV on tänään ilmi tulleen tiedon mukaan päättänyt myydä hankkimiaan kuvauslaitteita ja siirtyä ostettuun ohjelmatuotantoon.
Lähetykset alkavat aikaisintaan elokuussa, mutta vasta yt-neuvottelut kertovat jatkuuko kanavan toiminta syksyllä. 20 työntekijää koskevat neuvottelut päättyvät kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Tilanne on SuomiTV:n kannalta varsin kinkkinen, sillä kanavan toimilupa raukeaa mikäli se aikoo toteuttaa kolmen kuukauden seisokin. Lain mukaan kanavan toimilupa raukeaa, mikäli lähetykset loppuvat 30 päiväksi.

Lue myös nämä
Tägit
SuomiTV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.