Internet Explorer 10 ei tule Windows Vistalle

Kaarlo Räihä
14. huhtikuuta, 2011 13:08

Tällä viikolla Microsoft julkaisi ensimmäisen esiversion tulevasta Internet Explorer 10 -selaimesta. Kyseisen esiversion asentaminen Windows Vistalle ei kuitenkaan onnistu, ja Microsoftin edustajat vahvistivatkin eilen, että selain tulee toimimaan vain Windows 7:n ja uudempien käyttöjärjestelmien kera.
Monille tahoille tämä tieto Vistan hylkäämisestä ei ole mieluinen, sillä Windows 7:n ja Windows Vistan julkaisuväli oli alle kolme vuotta.
Microsoftin edustajan mukaan uusien innovaatioiden tekeminen vaatii viimeisimpien laitteiden ja uusimman käyttöjärjestelmäversion tarjoamien ominaisuuksien hyödyntämistä, jonka takia IE10 ei päädy Vistalle.
Forrester Researchin analyytikko Christian Kane pitää Microsoftin päätöstä järkevänä, koska tällä tavalla Windows Vistan käyttäjät saadaan todennäköisemmin päivittämään käyttöjärjestelmänsä.
Google ja Mozilla eivät ole vielä virallisesti kommentoineet Microsoftin päätöstä, mutta todennäköisesti molemmat tahot tukevat omissa selaimissaan Vistaa vielä pitkän aikaa.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Vista Windows 7 Internet Explorer
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.