Atomeihin tulossa Full HD -tuki

Manu Pitkänen
14. huhtikuuta, 2011 10:32

Eilen saimme tietää lisää Intelin tablet-strategiasta Cloverviewin muodossa. Tänään saamme tietää mitä uutta Intel on kehitellyt minikannettavia varten. Tiedossa on ainakin passiivijäähdytettyjä koneita, jotka taipuvat Full HD -toistoon.
Intel kertoi Pekingin IDF-tapahtumassa, että yhtiö aikoo julkaista minikannettaville uuden Cedar Trail alustan. Vuotaneiden roadmap-diojen perusteella alusta julkaistaan vuoden lopulla. Nykyisiin Pine Trail -Atomeihin verrattuna luvassa on selvästi alempi virrankulutus, joka tarkoittaa samalla äänettömiä ja passiivijäähdytteisiä miniläppäreitä. Kirsikkana kakun päällä on tarpeeksi suuri suorituskyky 1080p-videon sujuvaan toistoon. Cedar Trail -alusta tukee DisplayPort-, HDMI- ja VGA-liitäntöjä.
Mobiiliprosessorit ovat kaksiytimisiä ja tulevat tukemaan DirectX 10.1- ja OpenGL 3.0 -rajapintoja. Pienemmän litografian (45 nm -> 32 nm) lisäksi virrankulutusta on saatu pienemmäksi aiempaa syvemmällä lepotilatasolla (C6, aiemmissa Atomeissa C4E).
Cedar Trail -alusta julkaistaan näillä näkymin vuoden lopulla. Luvassa on työpöytäkoneisiin tarkoitettu Cedar Trail-D ja mobiilikäyttöön tarkoitettu Cedar Trail-M.

Lue myös nämä
Tägit
Intel Cedar Trail
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.