Sony-pomo: Nintendon laitteet lasten ajanvietettä

Teemu Laitila
12. huhtikuuta, 2011 16:22

Sonyn värikkäistä kommenteistaan tunnettu PlayStation-osaston toimitusjohtaja Jack Tretton uskoo, että Sonyn voittokulku konsolimarkkinoilla on vasta alussa. Trettonin CNN-kanavalle antaman haastattelun mukaan yhtiö näkee kilpailijoidensa tuotteiden saapuvan jo elinkaarensa päähän, kun PlayStation 3 -konsoli saavuttaa vasta täyden potentiaalinsa.
PlayStation 3 oli markkinoille tullessaan eittämättä nykyien konsolikolmikon tehokkain laite, mutta Trettonin mukaan laitteen pitääkin olla uusinta mahdollista tekniikkaa, jos sen elinkaaren haluaa pitää pitkänä.

Jos tekniikan haluaa kestävän vuosikymmenen verran, sen on oltava huippulaatuista. PlayStation 3 on ollut markkinoilla jo neljä vuotta ja se on vasta nyt pääsemässä vauhtiin. Se tulee nauttimaan pitkästä ja loivasta alamäestä johtuen sen tekniikasta, joka vuonna 2006 oli uusinta mahdollista ja joka on erittäin kilpailukykyistä vielä tänäkin päivänä, toisin kuin kilpailijoillamme.

Tretton uskoo sekä Nintendon Wii:n että Microsoftin Xbox 360:n olevan pikkuhiljaa elinkaarensa päässä. Esimerkkinä Tretton mainitsee Wii:n puuttuva kiintolevyn. Microsoftin Kinect ei myöskään vakuuta (vaikka Kinect pääsi Guinnesin ennätyskirjaan ennätysnopan myyntinsä ansiosta ja Wii:tä on myyty lähes tuplasti PS3:n verrattuna).
Miksi ostaisin nykypäivänä konsolin, joka ei sisällä ollenkaan kiintolevyä? Liiketunnistukseen perustuvat pelit ovat ihan söpö juttu, mutta jos kättä voi liikuttaa vain parikymmentä senttiä, miten se lasketaan todelliseksi liiketunnistukseksi?

Muutkaan myyntiluvut eivät hämmennä Trettonin näkemyksiä konsoleiden paremmuusjärjestyksestä. Tretton pitää Nintendon DS-konsolia lähinnä lapsille suunnattuna laitteena, jota kukaan itseään kunnioittava parikymppinen ei pelaisi julkisella paikalla.
Myyntiluvut kertovat kuitenkin toisenlaista tarinaa. Nintendon DS-käsikonsolia on myyty noin 146 miljoonaa maailmanlaajuisesti, kun Sonyn PlayStation Portable on saavuttanut noin 67 miljoonan lukemat.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.