Intel virallisesti mukaan tablet-sotaan

Manu Pitkänen
12. huhtikuuta, 2011 10:15

Intel julkaisi maanantaina tablet-laitteillesiin tarkoitetun Atom Z670 -prosessorin. Prosessorissa on kiinnitetty erityistä huomiota virrankulutukseen, joka on tähänastisissa Atomeissa ollut liian suuri tableteihin.
Atom Z670 ("Lincroft") on osa Oak Trail -mikropiirijärjestelmää, jonka toisena osana on SM35-piirisarja ("Whitney Point"). Z670 on yksiytiminen ja toimii 1,5 gigahertsin kellotaajuudella. Alustasta löytyy lisäksi GMA 600 -grafiikkaydin (400 MHz) sekä enkoodaukseen ja dekoodaukseen omistettu piiri. Oak Trailin luvataan kykenemään toistamaan 1080p-resoluution HD-teräväpiirtovideota. Teräväpiirtokuvan siirtoa varten alustaan on integroitu HDMI-tuki. Hintaa alustalle muodostuu tuhannen kappaleen erissä 75 dollaria.
Intelin alustan toivotaan, ainakin Microsoftilla, muuttavan tablet-markkinoiden toimintaa. Markkinoita hallitsee ARM-arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit, minkä vuoksi Windows 7 -käyttöjärjestelmällä varustetut laitteet ovat poikkeuksellisen harvinaisia. Atom Z670:n uskotaan lisäävän myös MeeGon kiinnostavuutta.
Prosessori on noin 60 prosenttia pienempi kuin edeltäjänsä ja pienennetyn virrankulutuksen ansiosta tablettien akku jaksaa helposti yli päivän kestävää käyttöä. Lepotilan kulutusta on pienennetty Enhanced Deeper Sleep -teknologian ansiosta. Tällä hetkellä Z670-pohjaisia laitteita on tulossa markkinoille ainakin 35 eri mallia. Ensimmäiset mallit tulevat myyntiin jo toukokuussa.

Lue myös nämä
Tägit
Intel Oak Trail Intel Atom Z670
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.