Adobe varoittaa taas Flash-reiästä, koskee kaikkia alustoja

Teemu Laitila
12. huhtikuuta, 2011 14:38

Adobe paikkasi vakavan Flash-haavoittuvuuden vain muutama viikko sitten, mutta nyt yhtiö varoittaa uudesta reiästä, joka muistuttaa monilta osin jo kertaalleen paikattua ongelmaa. Aiempaa haavoittuvuutta hyödynnettiin upottamalla pahantahtoinen Flash-tiedosto (.swf) Excel-tiedoston sisään (.xls), uutta haavoittuvuutta on hyödynnetty upottamalla Flash-tiedostoja Wordin käyttämien (.doc) tiedostojen sisään.
Hyökkäysten samankaltainen toteutuspa saattaa olla merkki liiallisesta kiireestä aiemman korjauksen testauksessa. Adoben mukaan yhtiön tiedossa on jo tapauksia jossa haavoittuvuuden avulla on toteutettu onnistuneita hyökkäyksiä tietojärjestelmiin. Vaikka ongelma vaivaa myös Windowsin Acrobat Reader - ja Acrobat-ohjelmia, Adoben tietoon ei ole tullut yhtään PDF-tiedostoja hyödyntävää hyökkäystä.
Haavoittuvuus koskee Flash Playerin versiota 10.2.153.1 sekä kaikkia vanhempia versioita Windows-, Macintosh-, Linux- ja Solaris-alustoilla. Myös Chromessa käytetty 10.2.154.25 on altis hyökkäyksille. Haavoittuvuus haittaa myös Android-laitteissa käytettyä Flash Player 10.2.156.12 versiota sekä aiempia versioita. Authplay.dll-tiedoston kautta ongelma vaikuttaa myös Adobe Reader -ja Acrobat X -sovelluksiin (10.0.2 ja aiemmat).
Adobe työstää parhaillaan korjausta ongelmiin.

Lue myös nämä
Tägit
Adobe Flash
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.