Tabletit muuttumassa pääasiallisiksi tietokoneiksi monelle

Teemu Laitila
11. huhtikuuta, 2011 14:06

Googlen toteuttaman kyselyn mukaan tablet-koneiden suosion kasvu on muuttamassa sisällönkulutustottumuksia merkittävästi ja tableteista on muodostunut pääasiallinen laite monelle käyttäjälle. Tablettien parissa vietetään yhä enemmän aikaa, joka kulutetaan esimerkiksi netin selailuun, peleihin tai tiedonhankintaan.
Googlen 1400 tabletinomistajaa käsittävä tutkimus paljastaa, että 68 prosenttia käyttäjistä viettää taulutietokoneen parissa vähintään tunnin päivittäin. Liki kolme neljäsosaa vastaajista eli 77 prosenttia kertoo, että pöytäkoneen tai kannettavan tietokoneen käyttö väheni tabletin hankinnan jälkeen.
Huolimatta teknisistä rajoitteista kuten fyysisen näppäimistön tai tietyissä tapauksissa Flash-tuen puutteesta 28 prosenttia Googlen kyselyyn vastanneista kertoo tabletin muuttuneen pääasialliseksi tietokoneeksi korvaten pöytäkoneet ja perinteiset kannettavat.
Google kysyi käyttäjiltä myös minkä aktiviteettien tilalle tablettien parissa kulutettu aika on tullut. Suurimpana menettäjänä oli perinteisten kirjojen lukeminen ja toiseksi eniten aikaa väheni radion kuuntelu.

Lue myös nämä
Tägit
tabletit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.