Avoimia ohjelmia sisältävä VALO-CD ehti seitsemänteen versioon

Teemu Laitila
8. huhtikuuta, 2011 19:26

VALO-CD-projekti on julkaissut seitsemännen version sovelluskokoelmastaan, joka sisältää parhaat avoimet ohjelmat eri käyttötarkoituksiin. VALO-CD-projektin tarkoituksena on edistää tietotekniikan käyttöä Suomessa tarjoamalla samassa paketissa läjä avoimilla lisensseillä julkaistuja hyödyllisiä ilmaisohjelmia.
Sovelluspaketin seitsemännessä versiossa keskitytään erityisesti toimisto-ohjelmiin. Mukana tulee esimerkiksi suositusta OpenOfficesta.org-sovelluksesta haarautunut LibreOffice, joka Microsoft Officen tapaan sisältää sovellukset tekstinkäsittelyyn, taulukkolaskentaan ja diaesitysten tekoon. Lisäksi mukana tulee kattava paketti toimistossa tarvittavia sovelluksia.
Kuvankäsittelyyn ja graafiseen suunnitteluun on tarjolla hyvät vaihtoehdot kalliille kaupallisille sovelluksille. Kuvia voi käsitellä GIMP-soveluksela, joka toimii ilmaisena vaihtoehtona Adoben Photoshop-kuvankäsittelyohjelmalle. Vektorigrafiikkaa voi muokata Inkscape-sovelluksella ja esimerkiksi julisteiden tai esitteiden taittoa varten tarjolla on Scribus.
Toimisto-ohjelmien lisäksi CD sisältää kattavan valikoiman sovelluksia ajanvietteeseen ja multimedian käyttöön sekä Internetin peruskäyttöön tarvittavat sovellukset, kuten Firefox-selaimen uusimman version ja sähköpostiohjelmat ja pikaviestimet.
VALO-CD toimii Windows-käyttöjärjestelmässä. CD:n voi ladata esimerkiksi Download.fi-sivustolta tai VALO-CD-projektin kotisivuilta. Sen voi myös tilata kotiinsa postitse tai lainata kirjastosta.

Lue myös nämä
Tägit
VALO-CD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.