Google tarjoaa Nortelin patenttisalkusta 900 miljoonaa dollaria

Kaarlo Räihä
4. huhtikuuta, 2011 23:01

Googlen patenttisalkku ei yrityksen nuoresta iästä johtuen ole kovin paksu, mutta tähän asiaan hakujätti on hakemassa muutosta rahan voimalla, sillä konkurssia lähellä oleva Nortel kertoi tänään saaneensa Googlelta 900 miljoonan dollarin tarjouksen sen patenttisalkusta.
Nortel ilmoitti vuonna 2009 lopettavansa toimintansa taloudellisten vaikeuksien takia, jonka seurauksena yritys myy kaiken omaisuutensa. Myytäviin kohteisiin kuuluu monia yrityksiä kiinnostava patenttisalkku, joka sisältää 6 000 patenttia. Nämä patentit liittyvät mm. langalliseen ja langattomaan viestintään sekä digitaaliseen kommunikointiin.
Googlen blogikirjoituksen mukaan patentit ostetaan puolustautumista varten. Googlen mukaan patenttikiistoissa paras puolustus on kattava patenttisalkku, joten Google on valmis maksamaan huimat summat patenteista, jos yritys ja sen yhteistyökumppanit välttyvät niiden avulla ongelmilta.
Yhteistyötä tekevien yritysten lisäksi Google aikoo suojella patenteillaan avoimen lähdekoodin yhteisöjä.
Jos muut yritykset eivät ylitä tarjousta, eivätkä viranomaiset estä kauppaa, vaihtavat patentit omistajaa vielä kesän aikana.
Googlen lisäksi samoista patenteista on kiinnostunut ainakin Apple.

Lue myös nämä
Tägit
Google Nortel
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.