Nettipalveluihin luvassa 30 dollarin elokuvavuokrauksia

Kaarlo Räihä
1. huhtikuuta, 2011 12:08

Yhdysvalloissa elokuvastudiot ovat keksineet jälleen uuden hinnakkaan tavan katsella elokuvia, sillä tässä kuussa DirecTV:n on tarkoitus avata uusi elokuvavuokrauksia tarjoava VOD-palvelu, jossa yksittäisen elokuvan vuokraaminen maksaa 29,99 dollaria eli noin 21,20 euroa.
Home Premiere -nimellä kulkeva uusi palvelu tarjoaa kuluttajille tuoreita elokuvia, joiden ensiesitys elokuvateattereissa on tapahtunut pari kuukautta aiemmin. Suurten elokuvastudioiden mukaan kuluttajat ovat kiinnostuneita tällaisesta palvelusta, jossa elokuvat päätyvät valikoimiin aiempaa nopeammin.
DirecTV kaavaili alkuun 4-6 viikon odotteluaikaa, mutta elokuvastudiot halusivat pitää rajan 60 päivässä.
Katseluaikaa saa elokuvavuokraukselle 48 tuntia, ja ensimmäiset palveluun tulevat elokuvat ovat tiettävästi Just Go With It, Cedar Rapids ja Unknown.
DirecTV:n ohella samanlainen palvelu on tulossa tiettävästi Comcastin ja VUDU:n valikoimiin, joten myös netin kautta on mahdollista vuokrata jatkossa tuoreempia elokuvia.
Suurista elokuvastudioista ainoastaan Paramount ei ole mukana projektissa. Studion syynä kieltäytymiselle on piratismin pelko, sillä nämä elokuvat päätyisivät kuluttajien katseltaviksi ennen Blu-ray- ja DVD-levityksen alkua, jolloin VOD-versiosta tehty luvaton kopio voisi tuoda suuret taloudelliset tappiot studiolle.

Lue myös nämä
Tägit
DirecTV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.