Microsoft epäilee tablettien tarvetta tulevaisuudessa

Teemu Laitila
31. maaliskuuta, 2011 14:52

Huolimatta koko tietotekniikka-alan vallanneesta tablet-innostuksesta Microsofin maailmanlaajuisesta tutkimuksesta ja strategiasta vastaava Craig Mundie ei ole täysin vakuuttunut tablettien olemassaolon tarpeellisuudesta. Mundie kertoi Australiassa pidetyssä seminaarissa, että "En ole varma, jäävätkö iPadin kaltaiset tabletit käyttöön vai ei".
Asiasta uutisoivan Sydney Morning Heraldin mukaan Mundie uskoo älypuhelimista muodostuvan tulevaisuudessa pääasiallinen mobiililaite.
"Kun älypuhelimet kehittyvät, niistä tulee muodostumaan kaikkein henkilökohtaisin tietokone kun perinteiset kannettavat jäävät siireltäviksi työpöydiksi" Mundie ennustaa.
Mundie haluaa tehdä selvän eron mobiilin ja liikuteltavan tekniikan välille. Mobiilitekniikkaa käytetän liikkellä ollessa ja liikuteltava siirretään toiseen paikkaan käytettäväksi. Mundie näkee tabletit sijoittuneena näiden kahden välimaastoon, mutta älypuhelinten kehitys saattaa tehdä erilliset tabletit tarpeettomiksi tulevaisuudessa.
Vaikka Microsoftilla ei välttämättä uskottaisi tablettien tulleen jäädäkseen, pahasti kehityksen kelkasta jäänyt yhtiö aikoo tulevina vuosina vallata osuuden tablet-markkinoista. Tulossa on ARM-pohjaisilla laitteilla toimiva versio Windows 8 -käyttöjärjestelmästä ja kosketusnäytöille optimoitu käyttöliittymä.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.