Kaapeli- ja antenniverkon hyväksytyt laitteet löytää nyt yhdestä osoitteesta

Kaarlo Räihä
30. maaliskuuta, 2011 17:15

Teräväpiirtotelevision ostoa harkitsevat kuluttajat voivat jatkossa tarkistaa television toimivuuden Suomessa näkyvien kaapeli- ja antenniverkon teräväpiirtolähetysten kanssa yhdestä osoitteesta, sillä testatutlaitteet.fi-sivusto on ottanut listoilleen myös Antenna Ready HD -hyväksynnän saaneet laitteet.
Aiemmin Suomessa on pidetty kirjaa lähinnä kaapelioperaattoreiden verkoissa toimivista Cable Ready HD - ja Cable Ready -hyväksynnän saaneista laitteista. DVB-T2-standardin tuoman korttilinkityksen myötä kuluttajilla on kuitenkin tarve tarkistaa myös antenniverkon digitelevisioiden ja -virittimien yhteensopivuus, joten palvelu helpottaa monien kuluttajien ostopäätöksiä.
Antenna Ready HD -hyväksynnän saaneiden laitteiden listalta löytyy toistaiseksi vain Panasonicin, Samsungin ja Sonyn taulutelevisioita, joten DVB-T2-digibokseja listoilla ei vielä ole.
Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom kertoo tiedotteessaan, että testauksen suorittavat puolueettomat laboratoriot omissa tiloissaan ja kenttäolosuhteissa. Tällä hetkellä testauksia tekevät Labwise Oy ja Sofia Digital Oy.
Satelliitti- ja IPTV-verkkoihin tarkoitetuille laitteille vastaavia hyväksymisohjelmia ei ole ainakaan näillä näkymin tulossa, koska päätelaitteiden tarjonta on pitkälti operaattoreiden vastuulla.

Lue myös nämä
Tägit
Cable Ready HD Antenna Ready HD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.