Amazon ja levy-yhtiöt eri mieltä uuden pilvipalvelun lisensseistä

Teemu Laitila
30. maaliskuuta, 2011 18:58

Verkkokauppajätti Amazonin juuri avattu musiikin pilvitallennuspalvelu Cloud Player on saanut suuret levy-yhtiöt varpailleen, sillä Amazonin näkemyksen mukaan se ei ole velvollinen ostamaan lisenssejä käyttäjien tallentamaan musiikkiin. Cloud Player antaa käyttäjille mahdollisuuden tallentaa omaa musiikkiaan Amazonin palvelimelle, josta sitä voi kuunnella eri päätelaitteiden avulla.
Ars Technican Amazonilta saaman kommentin mukaan yhtiön kantana on, että käyttäjien alkuperäiset laillisen musiikin latauksen yhteydessä saamat lisenssit ovat riittäviä myös Cloud Playeria käytettäessä.

Cloud Playerin avulla käyttäjät voivat hallita ja kuunnella omia musiikkikappaleitaan. Se ei eroa mitenkään muista mediahallintapalveluista. Emme tarvitse lisenssejä levy-yhtiöiltä tarjotaksemme käyttäjillemme tämän palvelun.

Myös Googlen ja Applen huhutaan suunnittelevan vastaavia palveluita, mutta tietojen mukaan molemmat yhtiöt neuvottelevat vielä levy-yhtiöiden kanssa lisensointimalleista.
Maailman toisiksi suurimman levy-yhtiön Sony Musicin edustaja kertoi Reutersille Amazonin ilmoituksen tulleen yllätyksenä. Sony toivoo Amazonin taipuvan sopimaan lisenssiasiasta, mutta levy-yhtiö aikoo pitää kaikki vaihtoehdot avoinna, jos sopimukseen ei päästä. Jos Amazon ja Sony Music päätyvät tulevaisuudessa lakitupaan Cloud Playerin lisensseistä, tapauksesta muodostunee merkittävä ennakkotapaus.

Lue myös nämä
Tägit
Amazon Cloud Player
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.