Yle sai luvan HD-kanavan aloittamiseen

Teemu Laitila
29. maaliskuuta, 2011 16:06

Yleisradio on saanut hallintoneuvostoltaan luvan aloittaa teräväpiirtolähetykset tämän kevään aikana. Ylen teräväpiirtolupa on ensimmäinen palvelu, jonka sopivuus yleisradiopalveluksi on arvioitu EU:n laajuisten säännösten perusteella. Arvioinnissa on käytetty apuna ulkoisia asiantuntijoita, kilpailuvirastoa, Helsingin yliopistoa sekä yrityksiä ja yhteisöjä.
Kanavalla ei ole tarkoitus lähettää uutta ohjelmistoa, vaan se on koostekanava, joka lähettää samanaikaisina lähetyksinä ohjelmia arkisin TV2:n puolelta ja viikonloppuisin TV1:n sisältöjä. Osa sisällöstä on kuvattu HD-muodossa ja osa skaalataan suuremmalle resoluutiolle SD-sisällöistä.
HD-sisältöä näytetään joka päivä klo 17 -23. Kanavan katselu tulee olemaan ilmaista ja sitä voivat lähettää samoin ehdoin kaikki operaattorit. Jakelukustannuksista vastaavat kortti- tai maksu-tv-yhtiöt verkko-operaattoreiden kanssa.
HD-sisältö tavoittaa alkuvaiheessa 60 - 80 prosenttia kansasta. Lähetysten katseluun tarvitaan DVB-T2-yhteensopiva televisio tai digisovitin. Lähetysten aloituspäivä päätetään tarkemmin, kunhan jakelijat ovat valmiita käynnistämään lähetykset.

Lue myös nämä
Tägit
YLE
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.