Operaattoreiden P2P-estot haittaavat verkkopelien pelaamista

Kaarlo Räihä
29. maaliskuuta, 2011 11:11

Monissa maissa internet-operaattorit jarruttavat ja estävät tarkoituksella P2P-liikennettä, jotta heidän tietoverkkonsa eivät hidastuisi liikaa. Nyt nämä P2P-liikenteelle tehtävät toimenpiteet ovat aiheuttaneet ongelmia myös pelaajille, sillä Kanadassa toimiva Rogers Communications hidasti viikonloppuna World of Warcraft -pelaajien yhteysnopeuksia.
Rogers Communicationsin tarkoitus ei ole puuttua pelaamiseen, vaan yrityksen P2P-jarrutukseen tarkoitetut laitteet eivät osaa erotella pelien käyttämää P2P-liikennöintiä muusta P2P-liikenteestä, jonka takia myös pelaajat kärsivät. StarCraft II - ja World of Warcraft -pelien mukana tuleva Blizzard Downloader -päivitysohjelma perustuu BitTorrent-protokollaan, ja tämän takia pelien pelaajat on rinnastettu suoraan muihin P2P-lataajiin.
Pelaajien onneksi Blizzard tekee asiassa yhteistyötä Rogers Communicationsin kanssa, joten ongelmaan saadaan todennäköisesti ratkaisu lähiaikoina.
Kanadassa asuvat kuluttajat eivät ole kuitenkaan ainoat ongelmista kärsivät pelaajat, ja joissain paikoissa internet-yhteys on jopa suljettu pelin tekemän P2P-liikenteen takia.
Blizzardin pelien ohella vastaavista ongelmista kärsivät ainakin Riftin pelaajat.

Lue myös nämä
Tägit
World of Warcraft P2P
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.