Samsung huijasi, tyytyväiset asiakkaat palkattuja näyttelijöitä

Teemu Laitila
28. maaliskuuta, 2011 13:59

Samsung on jäänyt nolosti kiinni palkattuaan näyttelijöitä esittämään uusien Galaxy Tabien tyytyväisiä asiakkaita. Yhtiö esitteli CTIA-messuilla järjestetyssä tilaisuudessa kolme videopätkää, joita kuvailtiin "tosielämän tarinoiksi" todellisten käyttäjien suusta. Technologizer-sivuston Harry McCrackenin mielestä käyttäjien tarinat vaikuttivat kuitenkin hieman liikaa käsikirjoitetuilta.
Muutaman minuutin googlaus paljasti, että "freelance matkakirjailija" ja "kiinteistönvälitysfirman pomo" ovat oikeasti New Yorkilaisia näyttelijöitä. Kolmas videolla esiintynyt henkilö esiteltiin elokuvaohjaajana. Googlen perusteella mies todella on ohjaaja, mutta kyseessä on New Yorkilainen tuotantoyhtiö, jonka asiakkaisiin kuuluu muun muassa Samsung.
Ei ole täysin selvää, halusiko Samsung todella johtaa katsojia harhaan väittämällä palkattuja näyttelijöitä tyytyväisiksi asiakkaiksi vai olisiko tarinat pitänyt alun perinkin ymmärtää perinteisinä mainoksina, joiden totuusarvo jää katsojan arvioitavaksi. Tapauksesta herää kysymys eikö Samsungilla ole oikeita tyytyväisiä asiakkaita?

Lue myös nämä
Tägit
Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.