SABAM: Rekkakuskien pitää maksaa tekijänoikeuskorvauksia

Kaarlo Räihä
27. maaliskuuta, 2011 22:49

Belgiassa tämä viikko on jälleen tuonut esiin tekijänoikeuslakien tulkinnanvaraisuuden, kun maassa musiikintekijöiden etuja turvaava Société Belge des. Auteurs, Compositeurs et Editeurs -tekijänoikeusjärjestö (SABAM) kertoi vaativansa jatkossa tekijänoikeuskorvauksia rekkakuskeilta.
SABAM:in näkemyksen mukaan rekan ohjaamo on näiden kuskien työpaikka, jonka takia heiltä voidaan kerätä radion kautta toistettavan musiikin kuuntelusta tekijänoikeuskorvauksia samalla tavoin kuin muilta työpaikoilta.
Tekijänoikeusjärjestön tulkinta tilanteesta ei ollut luonnollisesti kaikki ihmisten mieleen, ja jopa muutamat poliitikot ovat tyrmänneet idean täysin. Maggie De Blockin mukaan radio on kuskeille ensisijaisesti turvallisuutta parantava laite, jonka takia olisi epäloogista maksaa sen kuuntelusta korvauksia.
Vincent Van Quickenbornen oli samoilla linjoilla, ja turvallisuuden lisäksi hän painotti rekan ohjaamon olevan yksityinen tila, eikä siellä tapahtuvasta musiikin kuuntelusta tarvitse tällöin maksaa korvauksia.
SABAM ei kuitenkaan aio piitata näiden poliitikkojen mielipiteistä, vaan järjestö aikoo ryhtyä asian tiimoilta toimiin, koska lain mukaan työpaikoilla tapahtuvasta tekijänoikeudella suojatun musiikin kuuntelusta pitää maksaa asianmukaiset korvaukset.

Lue myös nämä
Tägit
SABAM Belgia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.