Analyytikot: Nintendo kerää huimat voitot 3DS-käsikonsoleista

Kaarlo Räihä
24. maaliskuuta, 2011 22:37

Nintendon 3DS-käsikonsoli tulee Euroopassa myyntiin huomenna, ja analyytikkojen mukaan Nintendo saa uudesta konsolista huimat voitot, sillä laitteen komponentit eivät ole kovin kalliita.
Ensiarvion tehnyt UBM TechInsights -yrityksen analyytikko David Carey kertoi Eurogamer-sivustolle 3DS:n sisältävän komponentteja noin 101 dollarin eli noin 71,3 euron edestä. Esim. Suomessa laitteen hintataso liikkeissä on asettunut noin 270 euron tuntumaan.
Jälleenmyyjille Nintendo myy laitteita Eurogamerin saamien tietojen mukaan noin 194 euron hintaan, jolloin jokaisesta myydystä laitteesta jää yrityksen kassaan tuotekehitys- ja markkinointikulujenkin jälkeen runsaasti seteleitä. Nintendo ei ole kommentoinut Eurogamerin julkaisemia tietoja, koska yritys ei monen muun suuryrityksen tapaa kommentoi huhuja ja spekulaatioita.
Joidenkin kuluttajien mielestä laitteen hinta on turhan korkealla, mutta analyytikko Michael Pachter uskoo ensimmäisessä aallossa kaikkien laitteiden menevän kaupaksi, koska tarjolla on vain rajattu määrä konsoleita. Jos 3DS:n myyntiluvut yltävät hyvälle tasolle, voi Nintendo pitää helposti samaa korkeaa hintatasoa voimassa useiden vuosien ajan, kuten yritys on tehnyt Wii-konsolin kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Nintendo 3DS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.