Microsoft haastoi lisää Android-valmistajia oikeuteen

Kaarlo Räihä
22. maaliskuuta, 2011 10:30

Microsoftin hyökkäykset Android-alustaa vastaan ovat jälleen jatkuneet, kun yritys ilmoitti eilen haastaneensa Barnes & Noblen, Foxconnin ja Inventecin oikeuteen patenttirikkomusten takia Yhdysvalloissa.
Ongelmia Microsoftille aiheuttavat Barnes & Noble -brändin alla myytävät Android-pohjaiset e-kirjanlukijat ja tabletit, joissa hyödynnetään luvatta Microsoftin patentoimia tekniikoita. Microsoftin mukaan patentit koskevat mm. nopeampaa internet-surffailua ja dokumenttien käsittelyä.
Koska osapuolten välille ei syntynyt yrityksistä huolimatta neuvotteluyhteyttä, ei Microsoftille jäänyt tiedotteen mukaan muuta vaihtoehtoa kuin oikeustaistelu.
Washingtonissa käytävän oikeustaistelun lisäksi Microsoft vei asian kansainvälisen kaupan komission eli ITC:n (International Trade Commission) käsiteltäväksi, jolta mahdollisesti saatavalla päätöksellä voidaan estää patentteja rikkovien tuotteiden maahantuonti Yhdysvaltoihin.
Microsoftin patenttiohjelma ei ole juuri kiinnostanut Android-laitevalmistajia, sillä toistaiseksi vain HTC on suostunut maksamaan korvauksia Microsoftille vapaaehtoisesti.
Aiemmin Microsoft haastoi Motorolan oikeuteen vastaavien syytösten perusteella, ja samantapaisia oikeustaisteluita nähtäneen todennäköisesti lisää tulevien kuukausien aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Android Microsoft Barnes & Noble Foxconn Inventec
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.