Nintendo ei avaa konsoleitaan harrastelijoille

Kaarlo Räihä
19. maaliskuuta, 2011 14:00

Viime kuussa Nintendon johtoportaaseen kuuluva Reggie Fils-Aime kertoi olevansa huolestunut nykyisistä mobiilipelien alhaisista hinnoista, jotka antavat kuluttajille väärän käsityksen pelien hintatasosta. Nyt Fils-Aime on tehnyt selväksi myös sen, että harrastelijakoodarit eivät saa pelejään myyntiin Nintendon konsoleille, koska yritys ei aio tehdä yhteistyötä tällaisten tahojen kanssa.
Fils-Aimen mukaan pelijätti tekee jatkossakin yhteistyötä tiettyjen itsenäisten pelinkehittäjien kanssa, mutta ns. autotallikoodareiden kanssa Nintendo ei aio tehdä yhteistyötä. Fils-Aime ei usko yhteistyön harrastelijoiden kanssa olevan taloudellisesti kannattavaa Nintendolle, joten se ei kuulu yrityksen suunnitelmiin.
Fils-Aimen lausuntojen perusteella Nintendo ei siis aio avata konsoleilleen ohjelmistokauppaa, jonka kautta kuka tahansa voisi myydä itse tekemiä pelejä haluamaansa hintaan. Myöskään App Storen tai Android Marketin suosituimpia edullisia pelejä ei kannata odotella Nintendon konsoleille nykyisessä muodossaan.
Monet pelaajat ovat pettyneet Nintendon linjauksiin, sillä ne ajavat aloittelevia pelinkehittäjiä muiden alustojen pariin, kun samanaikaisesti nimekkäät pelitalot voivat täyttää Nintendon konsoleiden pelitarjonnan huonolaatuisilla tekeleillä.

Lue myös nämä
Tägit
Nintendo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.