HP selvitti WebOS:n tulevaisuutta

Teemu Laitila
15. maaliskuuta, 2011 18:43

HP:n toimitusjohtaja Leo Apotheker selitti HP Summit 2011 -tapahtumassa hieman tarkemmin yhtiön suunnitelmia tuoda WebOS-käyttöjärjestelmä 100 miljoonaan PC-koneeseen. Samassa yhteydessä kävi ilmi myös osana WebOS-strategiaa toimivan TouchPad-tabletin virallisen myynnin alkamispäivä.
"TouchPad tulee kauppoihin kesäkuussa ja sen jälkeen tulossa on useita WebOS-järjestelmää tukevia tuotteita" kertoi Apotherer Precentral-sivuston mukaan.
Apotheker paljasti samassa yhteydessä, että tietokoneisiin tuotava WebOS ei tule olemaan vaihtoehtoinen käyttöjärjestelmä Windowsille, vaan WebOS tulee toimimaan Windowsin sisällä ja sitä on tarkoitus käyttää ainakin aluksi nettiselaimen välityksellä.
Pilvipalvelut ovat suuri osa HP:n TouchPad-tabletin käyttökokemusta ja tietokoneilla käytettävä WebOS:n versio vaikuttaisi pyörivän suurelta osin itsekkin pilvessä muistuttaen esimerkiksi Jolicloud-käyttöjärjestelmää. Pilvi-integroinnista huolimatta Precentralin mukaan Apotheker lupaa selaimessa pyörivän WebOS:n toimivan saumattomassa yhteistyössä Windowsin kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Hewlett-Packard webOS TouchPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.