Adoben ohjelmissa kriittinen tietoturva-aukko - hyökkäykset käynnissä

Kaarlo Räihä
15. maaliskuuta, 2011 12:45

Adoben tietoturvaongelmiin liittyvät uutisoinnit ovat jatkuneet tällä viikolla, kun yritys kertoi löytäneensä kriittisen tietoturva-aukon sen Flash Player -, Reader- ja Acrobat-ohjelmista. Yrityksen mukaan aukkoa on käytetty jo hyökkäyksissä, joissa Excel-tiedostojen sisään on ujutettu koneelta tietojen viemistä yrittävä Flash-sovellus.
Tietokoneiden osalta haavoittuvuudelle alttiita ovat Windows-, Mac OS X -, Linux- ja Solaris-käyttöjärjestelmät Flashin 10.2-version osalta. Readerin ja Acrobatin osalta haavoittuvuudelle alttiina ovat Windows- ja Mac OS X -järjestelmät. Myös Flashin sisältävät Android-laitteet ovat alttiina hyökkäyksille.
Adoben mukaan tietoturva-aukot korjataan ensi viikolla, kun yritys julkaisee päivitetyt versiot ohjelmistaan. Tarkkaa päivämäärää Adobe ei kuitenkaan vielä kertonut.
Excel-tiedostoihin liittyvän hyökkäyksen lisäksi sama hyökkäyskoodi toimii olettavasti myös internet-selaimissa, ja Adobe suositteleekin tietoturvaohjelmistojen pitämistä ajan tasalla. Ongelmat voi myös välttää ottamalla Flashin pois käytöstä, jolloin haittakoodin suorittaminen selaimessa ei onnistu.

Lue myös nämä
Tägit
Adobe Flash Adobe Acrobat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.