FileSoupin pyörittäjä sai takavarikoidut koneet takaisin tässä kunnossa

Kaarlo Räihä
14. maaliskuuta, 2011 9:42

Kaikissa maissa viranomaiset eivät käsittele takavarikoitua omaisuutta hellävaraisesti, ja tämän sai huomata viime viikolla myös FileSoup-yhteisön ylläpitäjä, jolle Britannian viranomaisten palauttamat tietokoneet eivät enää toimineet.
Laitteet takavarikoitiin hänen kotoaan vuonna 2009, jolloin palvelua vastaan käynnistettiin oikeudenkäynti liittyen tekijänoikeusloukkauksiin. FileSoupin ylläpitäjät todettiin kuitenkin syyttömiksi aiemmin tänä vuonna, ja viime viikolla viranomaiset palauttivat loputkin laitteet, joita he olivat takavarikoineet.
Ylläpitäjän julkaisemien kuvien mukaan viranomaiset olivat säilyttäneet koneita täysin väärällä tavalla, jonka takia komponentit näyttävät uineen mudassa. Irrotettuja komponentteja viranomaiset eivät myöskään jaksaneet laittaa paikoilleen, joten lopputulos ei ole kaunista katseltavaa.
Asia ei todennäköisesti jää ylläpitäjän osalta tähän, vaan hän on ottanut jo yhteyttä asianajajaansa. Hän myös toivoo mahdollisimman monen tahon kertovan asiasta eteenpäin, jotta vastaavaa toimintaa ei nähtäisi jatkossa viranomaisten suunnalta.
Alla kuvat palautetusta laitteistosta


Lue myös nämä
Tägit
Iso-Britannia Filesoup
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.