Nintendo 3DS kerää talteen tiedot luvattomien lisälaitteiden käytöstä?

Kaarlo Räihä
10. maaliskuuta, 2011 13:23

Kun Nintendo kertoi suurelle yleisölle tietoja uudesta 3DS-käsikonsolista, lupasi yritys panostaa aiempaa enemmän sen suojauksiin, jotta luvattomat pelikopiot eivät yleistyisi laitteella. Viimeaikaisten huhujen perusteella valvontaa on lisätty selvästi, sillä 3DS kerää tiettävästi talteen tietoja käsikonsoliin liitetyistä lisälaitteista.
Huhumylly asiasta lähti liikkeelle, kun Japanissa toimiva Enterking-kauppaketju kertoi viestissään, että 3DS:n tulevat firmware-päivitykset voivat tehdä laitteesta käyttökelvottoman, jos sen kanssa on käytetty epävirallisia lisälaitteita. Enterking ei kertonut mistä tämä tieto on peräisin, joten Eurogamer-sivusto kyseli asiaa suoraan Nintendolta.
Nintendon edustajan mukaan yritys ei kommentoi 3DS-käsikonsoliin liittyviä tietoturvaratkaisuja tai kopiointisuojauksia, koska nämä kommentit saattaisivat auttaa luvattomien pelikopioiden luomista. Edustaja kuitenkin sanoi yrityksen kehittäneen 3DS-konsolin suojaukset sekä pelejä että 3DS-konsoleita ajatellen, joten tietojen kerääminen ja hyödyntäminen onnistuu näiden lausuntojen perusteella.
Tarkempi selvyys asiaan saadaan todennäköisesti laitteen ensimmäisen suuremman firmware-päivityksen yhteydessä, jolloin Nintendo hyödyntänee keräämiään tietoja Microsoftin ja Sonyn tavoin jakelemalla porttikieltoja.
Euroopassa 3DS tulee myyntiin parin viikon kuluttua.

Lue myös nämä
Tägit
Nintendo 3DS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.