Spotifyllä jo miljoona maksavaa asiakasta

Teemu Laitila
8. maaliskuuta, 2011 14:10

Suosittu musiikkipalvelu Spotify ilmoitti blogissaan yhtiön saavuttaneen miljoonan tilaajan rajapyykin. Miljoonan rajan rikkoutuessa Spotify on maailman isoin musiikkipalvelu maksavien asiakkaiden määrällä mitattuna. Sen suurin kilpailija on vain Amerikassa toimiva Rhapsody, jolla äskettäisten lukujen mukaan on noin 750 000 asiakasta.
Spotifyn ilmoitus saattaa olla hyväksi yhtiön suunnittelemalle Amerikan-valloitukselle, jota yhtiö on suunnitellut jo viimeiset kaksi vuotta. Miljoona maksavaa asiakasta parantanee levy-yhtiöiden uskoa Spofityn ansaintamalliin ja sen liiketoiminnan kannattavuuteen pitkällä aikavälillä.
MediaMemo-blogin Peter Kafkan mukaan Spotify on paljastanut myös muita strategisia lukuja. Kafka kirjoittaa Spotifyn Amerikan edustajan kommentteihin perustuen maksavien asiakkaiden määrän kasvavan kaksinkertaisella vauhdilla kokonaiskäyttäjämääriin verrattuna, mikä lupaa hyvää yhtiön kannattavuudelle.
Maksavien asiakkaiden määrä on tällä hetkellä noin 15 prosenttia koko aktiivisesta käyttäjäkunnasta (käyttänyt palvelua viimeisen 30 päivän aikana) eli aktiivisten käyttäjien määräksi voidaan arvioida noin seitsemän miljoonaa.

Lue myös nämä
Tägit
Spotify
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.