Pelipomo: Sonyn NGP-käsikonsoli kuolee lähtöporteille

Kaarlo Räihä
3. maaliskuuta, 2011 12:09

Sonyn NGP-työnimellä kulkevan käsikonsolin on tarkoitus ehtiä Japanissa joulumarkkinoille, mutta kaikki tahot eivät usko laitteen myyvän erityisen hyvin, ja pelijulkaisuja tekevän ngmoco-yrityksen pomo Neil Young sanoo konsolin jopa kuolevan lähtöporteille.
Youngin mukaan Sonyn tulevaisuus käsikonsoleiden puolella on erittäin huono. PSP:n osalta peli on jo hänen mielestään menetetty, eikä NGP auta Sonyn tilannetta millään tavalla.
Youngin mielestä Sonyn käsikonsolit eivät voi kilpailla millään tavalla App Storen, Android Marketin ja muiden vastaavien kauppapaikkojen tarjontaa vastaan, jonka takia NGP jää kauppojen hyllyille. Sonyn pitäisi siis pystyä tarjoamaan kuluttajille tuhansittain ilmaisia sovelluksia, ja muutaman dollarin hintaisia pelejä, jotta yrityksellä olisi jotain mahdollisuuksia.
Sonyn tilannetta ei Youngin mukaan pelasta edes tulevan käsikonsolin hyvä suorituskyky. Nintendon osalta Young ei ole yhtä negatiivinen, vaan hän uskoo 3DS:n menestyvän hyvin tuttujen ja turvallisten pelisarjojensa takia.
Young ei ole ainoa pelialan muutoksen huomannut taho, vaan mm. Nintendon johtoportaaseen kuuluva Reggie Fils-Aime valitti viime kuussa edullisten pelien uhkaavan koko pelialan tulevaisuutta.

Lue myös nämä
Tägit
ngmoco
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.