Spotifyn Amerikan-valloitus toteutumaisillaan

Teemu Laitila
25. helmikuuta, 2011 16:50

Euroopassa ja Pohjoismaissa suurta suosiota nauttivan Spotifyn viimeinen tärkeä levy-yhtiö-sopimus Pohjois-Amerikan julkaisua varten on uutistoimisto Reutersin saamien sisäpiiritietojen mukaan "muutaman viikon päässä". Spotifylla on jo sopimukset EMI:n sekä Sony Musicin kanssa, mutta sopimusta ei ole vielä syntynyt maailman suurimman levy-yhtiön Universal Music Groupin kanssa.
Aiempien arveluiden mukaan Spotify pitäisi solomia sopimus myös maailman kolmanneksi isoimman levy-yhtiön Warner Musicin kanssa tarpeeksi laajan musiikkivalikoiman taatakseen. Reuters kuitenkin kertoo, että jos sopimus Universalin kanssa syntyy, Spotify saattaa avata palvelunsa amerikkalaisille ilmankin Warnerin tukea.
Sopimuksen tekoa vaikeuttaa Universalin sekä Warnerin johtoportaan huoli siitä, että menestyessään käyttäjille ilmainen Spotify veisi käyttäjiä yhtiön nykyisiltä maksullisilta palveluilta kuten Rhapsodylta ja MOG:lta. Vapaasti kuunneltava musiikki on myös uhka Applen lähes määräävässä markkina-asemassa olevalle iTunes-palvelulle.
Levy-yhtiöiden päätöksentekoa vaikeuttaa myös sekä Applen että Googlen huhutut musiikin suoratoistopalvelut. Levy-yhtiöt eivät ole vakuuttuneita pienen Spotifyn kyvystä kilpailla kahta jättiläistä vastaan.

Lue myös nämä
Tägit
Spotify
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.